İstanbul kiracı tahliye avukatı olarak siz değerli müvekkillerimize en etkili ve hızlı hukuki yol için danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Alt kısımdaki içindekiler sekmesinden kendinize en uygun tahliye yöntemini okuyabilirsiniz.
İstanbul Kiracı Tahliye Avukatı
İSTANBUL KİRACI TAHLİYE AVUKATI | AVUKAT TALHA YAYLA |
TELEFON | +90 552 622 28 06 |
avtalhayayla@gmail.com | |
FAALİYET ALANLARI | İSTANBUL KİRACI TAHLİYE DAVALARI, KİRA TESPİT DAVALARI, KİRA HUKUKU AVUKATI |
İstanbul Kira Hukuku Avukatı Olarak Faaliyet Alanlarımız:
İstanbul kiracı tahliye avukatı olarak avukatlık hizmeti sunmaktayız. İstanbul Kiracı Tahliye avukatı olarak faaliyet konularımız:
- İhtiyaç sebebiyle tahliye davası
- Temerrüt (Borç ödememe) nedeniyle icra takibi ve tahliye davası
- Tadilat nedeniyle tahliye davası
- Sözleşmeye aykırılık nedeniyle tahliye davası
- Yeni malikin ihtiyacı nedeniyle tahliye davası
- Kira tespit davası
- Kira uyarlama davası
- Kiracının aynı ilçede başka bir evi olması sebebiyle tahliye davası.
- Tahliye taahhütnamesi nedeniyle kiracı tahliyesi.
Kiracı ve sahipleri arasında yaşanan gerginlik iktidarın yüzde 25’lik zam sınırı koymasının ardından arttı. Özellikle enflasyonun çok olduğu ülkemizde maalesef kira bedelleri emsalin çok altında kaldı. Bu nedenle kiracı ev sahibi uyuşmazlıkları özellikle son 2 yıldır mahkemelerin yoğunlukla baktığı davalar arasında yer almaktadır. İstanbul Hukuk büromuz olarak bu alanda son derece profesyonel bir şekilde avukatlık hizmeti vermekteyiz. Kira hukukuna ilişkin düzenlemeler 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu‘nda düzenlenmiştir.
Kirasını Ödemeyen Kiracıya Ne Yapılabilir? (120 günde Tahliye)
İstanbul’da kirasını ödemeyen kiracıya avukatınız aracılığıyla Örnek No:13 icra ödeme emri göndererek 30 günlük ödeme süresi verebilirsiniz. Bu 30 günlük süre kanunen belirlenmiş olup daha az bir süre vermeniz mümkün değildir. 30 günlük süre içerisinde kiracınız ödeme yapmazsa İstanbul İcra Hukuk Mahkemelerinde kira borcunun ödenmemesi sebebiyle tahliye davası açabilirsiniz. Borcun ödenmemesi sebebiyle açılacak olan tahliye davaları daha hızlı sonuçlanmaktadır. İstanbul kira hukuku avukatı olarak bu alanda son derece profesyonel bir şekilde danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Mahkemeler İstanbul İcra Hukuk Mahkemesi’nde görülecek tahliye davaları için 120 gün hedef süre belirlemiş olup ortalama 120 gün içerisinde mahkemeniz sonuçlanmaktadır.
Tahliye Taahhütnamesi ile Kiracı Tahliyesi Nasıl Olur?
İstanbul’da bulunan eviniz ya da taşınmazınız için elinizde eğer kiracıya ait tahliye taahhütnamesi var ise kiracınızı çıkarmak için bu taahhütnameyi kullanabilirsiniz. Taahhütnamede yer alan tahliye tarihinden itibaren 1 ay içerisinde örnek no:14 icra takibi yapmanız gerekmektedir. Bu 1 aylık süre hak düşürücü süre olup dikkat edilmesi gerekmektedir. İstanbul kiracı tahliye avukatı olarak bu alanda avukatlık hizmeti vermekteyiz. Unutmayın evi yeni satın alan malik de eski ev sahibi ve kiracı arasında düzenlenmiş olan tahliye taahhütnamesini kullanabilmektedir.
Tahliye taahhütnamesinin geçerli olabilmesi için:
- Kira sözleşmesinin düzenlendiği tarih ile tahliye taahhütnamesinin düzenlendiği tarih aynı olmamalıdır.
- Tahliye taahhütnamesinin üzerinde kiracının imzası bulunmalıdır.
- Ev tapuya aile konutu olarak şerh edildiyse kiracınızın ve eşinin imzası bulunmalıdır.
- Tahliye tarihi net olmalıdır.
Bu şartlara haiz kanunun genel emredici hükümlerine aykırı olmayan tahliye taahhütnameleri geçerlidir. Tahliye taahhütnamesi hakkında daha çok bilgi edinmek için bu yazının üzerine tıklayarak makalemizi okuyabilirsiniz.
İstanbul İhtiyaç Sebebiyle Kiracının Tahliyesi
İhtiyaç sebebiyle tahliye davası açabilmeniz için ihtiyacınızın güncel, samimi ve sürekli olması gerekmektedir. İhtiyaç sebebi kişiden kişiye göre değişebilmekte olup aşağıda örnek olarak birkaç ihtiyaç sebebini belirttik.
- Ev sahibinin kirada oturması ihtiyaç sebebidir.
- Ev sahibinin yazlık ihtiyacı ihtiyaç sebebidir.
- Ev sahibinin reşit çocuğunun ayrı eve çıkmak istemesi ihtiyaç sebebidir.
- Ev sahibinin mevcut oturduğu evin küçük olması ve eve sığmamaları ihtiyaç sebebidir.
Kiracının Aynı İlçede Başka Bir Evinin Olması Tahliye Sebebidir.
Kiracınızın eğer aynı ilçede başka bir evi varsa ve kira sözleşmesi yapıldığı sırada siz bu durumu bilmiyorsanız kira sözleşmesini feshedip kiracınızı tahliye etme hakkınız bulunmaktadır. Örneğin İstanbul Beşiktaş’ta oturan kiracınızın aynı ilçede başka bir evi varsa ve siz bunu kira sözleşmesi kurulduğu esnada bilmiyorsanız kira sözleşmesini feshetme hakkınız bulunmaktadır.
Kira Tespit Davası
Kira sözleşmesinin üzerinden 5 yıl geçmesiyle birlikte kiranın emsal kiralar uyarınca artırılması için dava açma hakkınız bulunmaktadır. Bu davanın adı kira parasının tespiti davasıdır. Kira parasının tespiti davası açabilmeniz için kira sözleşmesinin üzerinden en az 5 sene geçmesi gerekmektedir. Kira sözleşmenizde eğer her sene kiranın belli bir oranda artacağına ilişkin bir madde varsa bir önceki kira döneminden itibaren kira miktarının emsal kiralar gibi artırılmasını isteyebilirsiniz. Kira sözleşmenizde böyle bir hüküm yoksa bir sonraki yenileme döneminden itibaren kiranın artmasını isteyebilirsiniz. Kira tespit davasını detaylı bir şekilde ele aldığımız makaleyi bu yazının üzerine tıklayarak okuyabilirsiniz.
KİRA DAVALARINDA ARABULUCULUK ZORUNLUDUR.
Kiraya ilişkin açılacak davalar 1 Eylül 2023 tarihinden itibaren zorunlu arabuluculuğa alınmıştır. İcra Hukuk Mahkemelerinde açılacak olan davalar hariç Sulh Hukuk Mahkemelerinde açılacak olan kiraya ilişkin tüm davalar arabuluculuk yapılmadan açılamaz. Bu nedenle dava açmadan önce arabuluculuk başvurusu yapmak zorundasınız.
Hakkımızda kısmına tıklayarak İstanbul Kira Hukuku Avukatları ekibimiz hakkında bilgi alabilir ve sağ alt kısımda yer alan whatsapp butonuna tıklayarak danışmanlık alabilirsiniz.
Kira hukuku konusunda uzman avukatlarımızın hazırladığı en çok merak edilen soruları bu yazının üzerine tıklayarak okuyabilirsiniz. İstanbul Kira Hukuku avukatları olarak kiracı tahliyesi başta olmak üzere kira hukukuna ilişkin avukatlık hizmeti sunmaktayız.