Ankara İdari Dava Avukatı

Ankara idari dava avukatı olarak müvekkillerimize idari işlemin iptali ve tam yargı davalarında hukuki danışmanlık hizmeti sunmaktayız. İdari davalar doğası gereği yazılı olarak ilerlediğinden Ankara’da faaliyet gösteren avukatlık büromuz yurdun her yerinden idari davaların takibini rahatlıkla yapmaktadır. Memur disiplin ve atama davaları, güvenlik soruşturması davalarda gibi konularda uzmanlaşmış hukuk büromuz her türlü idari işlemin iptali konusunda siz değerli müvekkillerimize şeffaf bir şekilde hizmet vermektedir. Bu yazının üstüne tıklayarak idari dava avukatı ekibimizin yazmış olduğu makaleleri okuyabilirsiniz.

Ankara İdari Dava Avukatı

İdari dava türleri nelerdir?

İdari Yargılama Usülü Kanunu gereği idari dava türleri idari işlemin iptali ve idari işlem nedeniyle meydana gelen zararların tazmini konulu tam yargı davaları olmak üzere 2’ye ayrılır. Ankara idari dava avukatı ekibi olarak siz değerli müvekkillerimizin hukuki sorunlarını çözmek için avukatlık hizmeti sunmaktayız.

Ankara İdari dava avukatı kimdir?

Ankara idari dava avukatı, idare hukuku üzerinde yoğunlaşmış müvekkilinin hakkını savunan ve hukuka aykırı idari işlem için savunma yapıp gerekli davaları açan avukattır.

İdari işlemin iptali davası nedir?

Hukuka aykırı olduğunuz idari işlemin iptali için açılan dava idari işlemin iptal davasıdır. Kimi zaman idarenin işlem yapması dava konusu olabilirken kimi zaman ise idarenin sessiz kalması, işlem yapmaması işleminin iptali konulu dava açılabilmektedir. İdari işlem telafisi zor zararlar meydana getiriyorsa yürütmenin durdurulması istemli idari işlemin iptali davası açarak idari işlemin hızlı bir şekilde yürütmenin durdurulması istenilebilir.

Tam yargı davası nedir?

İdari işlem ya da eylemden kaynaklı meydana gelen zararın tazmini için idare mahkemelerinde açılan maddi ve manevi tazminat davalarına tam yargı davaları denilmektedir.

İdari dava açma süresi kaç gündür?

Özel kanunlarda düzenlenen süreler hariç idari işlemin iptali davası idari işlemin tebliğinden itibaren 60 günlük süre içerisinde açılmalıdır. İdari eylem nedeniyle açılacak tam yargı davaları ise idari eylemin öğrenildiği tarihten itibaren 1 yıl içerisinde açılmalıdır. Bu süreler hak düşürücü sürelerdir.

İdari dava avukatı gerekli midir?

Her vatandaş kendi dava dosyasını takip edebilir, avukat tutmak zorunda değildir. Fakat işin doğası gereği idari davanın takibini avukat ile yapmak sizin için avantajlıdır.

Ankara Memur Davaları Avukatı Faaliyet Konuları

Ankara idari dava avukatı olarak;

Disiplin cezası iptali davası

Uzman çavuş bulaşık yıkamama nedeniyle verilen disiplin cezası iptali davası

Uzman erbaş sözleşme feshi iptali, uzman erbaş sözleşme yenilememe iptali davası

Memur görevlendirme işleminin iptali davası

Memur atamama işleminin iptali davası

Güvenlik soruşturmasının olumsuz gelmesinin iptali davası

POMEM Mülakat Elenme iptal davası

Polis Akademisi Mülakat elenme iptal davası

Tam yargı davaları

İdare Mahkeme kararının uygulanmaması nedeniyle tazminat davası konuları başta olmak üzere benzer konularda avukatlık hizmeti sunmaktayız.

İdari davanın sonuçlanması ne kadar sürer?

İdari davaların sonuçlanma süresi yerel mahkemede ortalama 1 yılı bulmaktadır. İstinaf edilen ve Bölge İdare Mahkemesi’ne giden dosyaların sonuçlanması da ortalama 1- 1.5 yıl sürmektedir. Yüksek yargı makamı olan Danıştayda ise ortalama dosya sonuçlanma süresi 1 yıl ile 3 yıl arasında sürmektedir. Tabi ki belirtmek gerekir ki belirtilen süreler tahmini sürelerdir, bu nedenle dosyanıza göre davanızın daha erken ya da geç sonuçlanma ihtimali bulunmaktadır. Ankara idari dava avukatı olarak dosyanızın takibini idare mahkemelerinin tüm aşamalarında yapmaktayız.

İdare Mahkemesinin kararının uygulanması için mahkeme kararının kesinleşmesine ihtiyaç yoktur. Uygulamada idari dava avukatı olarak farkettiğimiz en önemli husus ise vatandaşların ve kurumların bu hususu bilmemesidir ya da bu hususa yeterince önem vermemesidir. Genellikle kurumlar idare mahkemesinin kararını uygulamak için kararın kesinleşmesini beklemektedir. Yukarıda belirttiğimiz gibi kararların Bölge İdare Mahkemesinde ya da Danıştayda kesinleşmesi çok uzun yıllar alabilmektedir. Bu nedenle idare mahkemesinin kararlarının kesinleşmeden uygulanabilmesi hak kayıplarının önlenmesi için oldukça önemlidir. Mahkemeden çıkan lehte kararın uygulanması için hemen kurumunuza yazılı olarak başvuru yaparak süreci hızlandırabilirsiniz.

İdari dava avukat ücreti ne kadardır?

Barolar Birliğinin yayınlamış olduğu Avukatlık Asgari Ücret Tarifesine göre 2024 yılı için duruşmasız idari dava ücreti minumum 18.000 TL’dir. Duruşmalı idari davalar için ise 36.000 TL’dir.

Görülmekte olan idari davalarınız için alanında uzman bir idari dava avukatından danışmanlık almanız son derece önemlidir. Ankara’daki avukatlık büromuzla iletişime geçerek  Ankara idare avukatı ekibimizden son derece profesyonel hukuki destek alabilirsiniz.